Bill. Mrk: Sko byttes i champagne

20.feb.2007 @ 20:53
sko
Hvis noen har det rette skoparet for meg, så lover jeg champagne i retur. En hel kasse, faktisk.
 

Det finnes så mange slags rekorder på Mt. Everest; men jeg vet ikke om det finnes noen etablerte rekorder når det gjelder skotøy. Sannsynligvis ikke, føttene tar man ingen sjanser med i store høyder. Den tynne luften (mindre oksygen) gjør blodet tykkere, slik at det ikke finner veien ut i kroppens tynneste blodårer, slik som i nese, fingre og tær.

 

Dermed er det ekstremt lett å forfryse disse kroppsdelene. Det er kappet hundrevis av livløse tær i Himalaya gjennom de siste tiår. Legenden Reinhold Messner mistet de fleste tær allerede på sin første 8000-meter (Nanga Parbat), men det skulle ikke hindre ham i å bli historiens mest kjente fjellklatrer. Man klarer seg altså rimelig godt uten, i alle fall om man holder seg til denne idretten og ikke begynner med ballett.

 

Ikke desto mindre kan jeg tenke meg å ha det beste skotøy som er å oppdrive, naturlig nok. Det er etter vår oppfatning italienske La Sportiva, og deres modell Olympus Mons EVO (det kan ikke være noen drømmejobb å finne stadig nye navn på slike produkter…). Alternativet kan være Scarpa Phantom (også italienske), men så er det ikke mange flere. Det er en smale nisje dette.

 

Siden resten av laget har fått tak i et par Mons fra den norske importøren Atello, så kunne jeg tenke meg det samme. Men min størrelse (47!) er ikke å oppdrive i landet, sannsynligvis ikke i vår verdensdel. Dette er ikke hyllevare i butikkene, de skaffes kun på bestilling. Og neste produksjon fra fabrikken i Italia kommer i september. Unektelig noe sent, for min del.

 

Altså må jeg ty til utradisjonelle metoder. Der ute i kongeriket finnes det en del brukte La Sportiva Olympus Mons, og brukt er godt nok. Jeg tror enda ingen har klart å slite ut et slikt par, det er ikke noe man løper rundt med til daglig. Dermed er det bare å la jungeltelegrafen gå: Er det noen som har et par i størrelse 47, eller vet om noen som har? Det er bare å legge igjen beskjed under denne bloggen.

 

Og belønningen skal ikke stå tilbake for noe. En kasse edel champagne, levert på døren. Samt gleden av å hjelpe. Vi kommer nok alltid til å stå på god fot.

 

Kommentarer:
Postet av: Spiffen

Faren min har et par slvglinsende moonboots med pelskant verst (s slipper du at det trekker p leggene). Og de er tro det eller ei i strrelse 47 eller deromkring. Disse skulle jeg gjerne sett "forsvant". Jeg tilbyr meg herved kidnappe disse og overlevere dem til deg for bruk p Everest. Tenk bare hvilket topp-bilde det ville bli med deg i midten med slvglinsende moonboots!

21.feb.2007 @ 10:29
Postet av: Eirik Djupvik

Hei eg har ein god venn med et par olympus mons str 47. Det er ikke den nye evo modellen. Allikevel et supert alternativ kun brukt i 19 dager p denali i 2004. Han blir glad vist skoene hans kommer p everest. Send meg ein mail om du er interessert

21.feb.2007 @ 11:11
Postet av: Marius Stendebakken

Hei. Jeg vet hvor du kan f tak i stvlene. Mountain Tools i Carmel i california har de og vil trolig kunne sende de til deg med flyfrakt. G inn p http://www.mtntools.com/cat/alpineice/boots/lasportivaolympusmonsboots.htm og klikk "order now". Ring dem alternativt p 001 800 510 2514

Marius

21.feb.2007 @ 11:19
Postet av: thomas

sjekk p www.steepstone.com, mener det var noen som annonserte et par olympus mons i 47 her om dagen. sjekk bruktsalget

21.feb.2007 @ 16:05
Postet av: Odd Harald Hauge

The power of the net!
Det tok bare en dag fr folk hadde lsninger - p sett og vis kan vel alle tre lsninger brukes. Og en fjerde er kommet p sms fra Tormod Granheim, stvler som allerede har vrt i Nordskaret p prvetur.

Blir ikke lett fordele champagnen...

21.feb.2007 @ 16:53
Postet av: jostein larsen


http://www.mountaingear.com/pages/product/product.asp/item/203310/N/0/afl/430/CMP/KNC-70110/cmpn/70110

07.mar.2007 @ 23:34

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/4330054
hits