Små marginer

07.mai.2007 @ 10:56
Mange synes det er rart at det skal ta to måneder å bestige Mt. Everest. Og sant nok, det mest av tiden går med til annet enn å klyve i fjell. Det er en tålmodighetsprøve, og den prøven er det mange som ikke består. Vi forsøker å tenke minst mulig på toppen, og heller ta en dag av gangen. Akkurat nå består de dagene av å være så slappe som mulig her nede i "lavlandet" på 5100 mter.

Men nå vet vi at neste gang vi går den 22 kilometer lange veien opp til ABC, så er det for å prøve på toppen. Om vi er riktig forberedt er umulig å si, det er så mange meninger og strategier om hva som er riktig. Vår "sjef" Dawa er imidlertid sikker, og det er mange som har så stor respekt for ham at de forsøker å kopiere vårt opplegg.

Det opplegget kan fort ødelegges av dårlig vær akkurat det døgnet vi trenger godt vær. Vi vil ikke ha sterk vind, og ikke snøvær. Dessverre ser det ut til at det stort sett er en av delene nær toppen. Nå viser både langtidsvarselet vårt fra Sveits og Lama-kalenderen til Dawa omtrent det samme - rett etter midten av måneden er lovende.

Mer enn èn sjanse får vi nok ikke. Dersom vi kommer oss til 8300 meter og den siste leiren, og været et for dårlig til at det er forsvarlig, så gikk toget. Man drar ikke ned fra den høyden og lader batteriene en gang til, da er de nok flate. Det er som å klatre verdens sjette høyeste fjell som oppvarming til Everest, og det tror ingen av oss at vi klarer. Som Dawa sier i beskjeden understatement: Better do it first time.

Så da er det full fokus på first time. Ingen av oss har vært syke hittil, selv om man føler seg elendig i høyden, så vi skal ikke skylde på helse, på forberedelser, eller på apparatet som hjelper oss. Så får vi håpe vi heller ikke kan skylde på været, men at det bare er opp til oss. Det er i grunnen vanskelig nok, det.

Kommentarer:
Postet av: Svärmor

Hej Odd-Harald

Vi håller tummarna för er
Lycka till.

Från Löpargatan

07.mai.2007 @ 17:54
Postet av: Knut

Hei Odd Harald!
Spennende å følge turen!
Ønsker dere til topps, men først og fremst hele hjem!
Lykke til!
Knut.

08.mai.2007 @ 16:53
Postet av: Brita & Finn

Godt å høre at dere er safe på vei ned igjen. Gleder oss til en helaften med dere med fullt referat - og være litt "skikkelig gærne".... :) :)

16.mai.2007 @ 22:54

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5432759
hits