Været eller ikke været

30.apr.2007 @ 14:53
118074-7
Nordmenn er opptatt av været, men ingen norske er så opptatt av været akkurat nå som oss. Cederic har skaffet oss samme sveitsiske værtjeneste som legenden Russel Brice i mange år har voktet som statshemmeligheter. Hver dag får vi rapport på mail, og kan dessuten ringe døgne rundt for personlig service.

Kanskje hadde vi det bedre uten, men det gir oss uten tvil noe å snakke om her vi sitter i base camp den sjette dagen (andre dagen ufrivillig). Aldri har værmeldingen sett verre ut enn i dag (mandag), men de sier det like gjerne kan bli omvendt(!). Siden været ikke får bestemt seg, så har vi bestemt oss. Vi går i morgen tidlig, og er borte fra denne spalten i 5-6 dager. Måler er 7700 meter.

Men tro bare ikke at ekspedisjonen har stått stille, selv om vi har sittet stille. Ekspedisjonen er også 7 klatresherpaer i verdensklasse, og de har ligget i ABC klar til innsats. Mellom snøbyger og vind har de klart å legge igjen nødvendig utstyr helt opp til 8300 meter, høyere enn alt annet enn fem fjell i verden. De er bare i en annen klasse enn alle andre folkeslag.

To unge kazakhstanere har allerede gjort to mislykkede forsøk på toppen, de vil visst gjerne være årets første. Uten oksygen skal de også klare seg, og det er en ekstrem risikosport. Sherpaene bare rister på hodet, selv de tar ikke slike sjanser.

Heldigvis har vi ikke slike mål. Og heldigvis har vi sammen med sherpaene sikkerhet som nummer 1. Meningsløst å komme opp uten å komme ned.

Kommentarer:
Postet av: Bård Stokkan

Hei igjen....

Sorry, men leste artikkelen i nettavisen om toppforsøk litt for sent.......

18.mai.2007 @ 13:44

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5426309
hits